
Artikel 1. Definities
1.1 De Onderneming: de onderneming met ondernemingsnaam Geothermie Michiels en ondernemingsnummer 1009127523 gevestigd te Berenhoek 9, 9450 Heldergem.
1.2 De Klant-Consument: iedere klant – natuurlijke persoon die gewoonlijk in België leeft en voornamelijk met een privédoel voor ogen handelt. De Onderneming heeft met deze klant een B2C-relatie.
1.3 De Klant-Onderneming: iedere klant – natuurlijke persoon die zelfstandig een beroepsactiviteit uitoefent, iedere klant – rechtspersoon en iedere andere klant – organisatie zonder rechtspersoonlijkheid. De Onderneming heeft met deze klant een B2B-relatie.
1.4 De Klant: iedere Klant-Consument en Klant-Onderneming.
Artikel 2. Toepassingsgebied
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen (inclusief offertes, aanbiedingen, bestelbonnen en overeenkomsten) tussen de Onderneming en de Klant.
2.2 De aanvaarding van het aanbod (uitdrukkelijk of stilzwijgend door betaling) impliceert de aanvaarding van deze algemene voorwaarden.
Artikel 3. Eenzijdige wijziging of aanvulling
3.1 Bepalingen of voorwaarden die van deze voorwaarden afwijken of die deze voorwaarden wijzigen of aanvullen, zijn voor de Onderneming slechts bindend indien de Onderneming uitdrukkelijk en schriftelijk met deze bedingen instemt.
3.2 Verwijzen aanbod en aanvaarding naar verschillende algemene voorwaarden, dan komt het contract niettemin tot stand. Beide algemene voorwaarden maken deel uit van het contract, met uitzondering van de onverenigbare bedingen, tenzij de Onderneming uitdrukkelijk en schriftelijk met deze onverenigbare bedingen heeft ingestemd.
3.3 De nietigheid van een bepaling of een deel van een bepaling krachtens de Overeenkomst zal geenszins de geldigheid aantasten van het resterende deel van de bepaling of van de rest van de bepalingen en clausules.
Artikel 4. Prijsoffertes en bestellingen
4.1 Offertes zijn geheel vrijblijvend, tenzij anders vermeld.
4.2 Behoudens anders en uitdrukkelijk bepaald in offertes, zijn offertes en aanbiedingen maximaal 30 dagen geldig.
4.3 De offerte verplicht de Onderneming niet tot een gedeeltelijke uitvoering van het aanbod erin vermeld.
4.4 Een bestelling, ook die genoteerd door agenten of vertegenwoordigers van de Onderneming, is slechts bindend indien ze door de Onderneming uitdrukkelijk en schriftelijk wordt aanvaard.
Artikel 5. Prijs- en kostenbepaling
5.1 De prijzen die van toepassing zijn op de diensten zijn deze die in een offerte worden bekendgemaakt. De prijzen worden bepaald per opdracht en zijn uitgedrukt in euro en inclusief btw.
5.2 De prijzen vermeld op de website of in de offerte zijn exclusief volgende kosten: / .
5.3 De reiskosten bedragen €0.50 per afgelegde km, gerekend vanaf de vestigingseenheid, Berenhoek 9, 9450 Heldergem.
5.4 De Onderneming behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor eenzijdig de prijs van haar vergoeding te wijzigen indien, na het sluiten van deze overeenkomst, één of meerdere objectieve factoren voor de prijsbepaling door voorzienbare of onvoorzienbare omstandigheden wijzigen, met inbegrip van doch niet uitsluitend prijzen van: grondstoffen; diensten van toeleveranciers; energie; heffingen en taksen opgelegd door binnenlandse of buitenlandse overheid en loonkosten.
De Onderneming zal de nieuwe prijs van de vergoeding tenminste dertig (30) dagen voor inwerkingtreding schriftelijk per aangetekende brief ter kennis brengen. Indien de Klant de nieuwe prijs niet aanvaardt, heeft hij de mogelijkheid om per aangetekende brief de overeenkomst schriftelijk en zonder opgave van redenen op te zeggen. Indien de Onderneming de opzegging van de overeenkomst niet ontvangt uiterlijk op het ogenblik van de inwerkingtreding van de nieuwe prijs, wordt de Klant geacht met de nieuwe prijs van de vergoeding in te stemmen.
Artikel 6. Levering en overmacht
6.1 De goederen en de diensten worden geleverd binnen de in de overeenkomst vermelde termijn.
6.2 De Onderneming levert de goederen en de diensten wanneer zij de betaling/het voorschot in goede orde heeft ontvangen.
6.3 De Klant dient te zorgen dat de diensten en/of de goederen door de Onderneming op een normale manier kunnen geleverd en geïnstalleerd worden op de overeengekomen plaats en het overeengekomen tijdstip, en zo onder meer te zorgen voor de bereikbaarheid van de leveringsplaats. Indien hieraan niet is voldaan is de Klant ertoe gehouden alle schade, met inbegrip van de wachturen, bewaringskosten en kosten voor het behoud van de zaak, in hoofde van de Onderneming te vergoeden.
6.4 De Onderneming gaat een inspanningsverbintenis aan en is niet gehouden tot enige vergoeding voor schade, die rechtstreeks of onrechtstreeks het gevolg zou zijn van de door haar geleverde diensten of verkochte goederen, behalve in geval van zware fout of opzet.
6.5 In geen geval kan de Onderneming worden aangesproken voor enige onrechtstreekse schade zoals, maar niet beperkt tot, verlies van inkomsten, verlies van contracten, kapitaalkosten, beperking van rendement of gelijk welke andere verliezen of gevolgschade, zowel aan de Klant als aan derden.
6.6 De aansprakelijkheid van de Onderneming is alleszins beperkt tot de factuurwaarde van de geleverde goederen/diensten.
6.7 De Klant kan in geval van overmacht geen schadevergoeding eisen wegens wanprestatie.
6.8 Onder overmacht wordt verstaan: ieder voorval dat buiten elk aanwijsbaar menselijk handelen om voorkomt zoals maar niet beperkt tot ziekte, een overlijden en extreme en onvoorziene weersomstandigheden of natuurfenomenen.
Artikel 7. Eigendomsvoorbehoud[1]
7.1 Goederen blijven de eigendom van de Onderneming tot volledige betaling van hoofdsom, kosten en interesten.
7.2 Indien goederen door de Onderneming worden geleverd, gaat het risico over op het moment van levering.
7.3 Indien goederen moeten worden afgehaald door de Klant, gaat het risico over op het moment van de verkoop.
Artikel 8. Klachten en garantie
8.1 De Klant dient de geleverde goederen en diensten onmiddellijk na te kijken op zichtbare gebreken.
8.2 Iedere factuur wordt beschouwd als aanvaard, tenzij protest per aangetekend schrijven binnen de 30 dagen.
8.3 Voor wat betreft eventuele gebreken aan de geleverde goederen heeft een Klant-Consument een wettelijke garantie van twee jaar, te rekenen vanaf de levering. Deze bepaling geldt eveneens op plaatsingen die door de Onderneming worden voorzien. De Klant-Consument die een gebrek vaststelt, en zich wenst te beroepen op de wettelijke garantie, dient dit gebrek binnen de twee maanden na de datum waarop het gebrek door de Klant-Consument wordt vastgesteld, aan de Onderneming te melden.
8.4 Eventuele gebreken moeten door de Klant-Onderneming zo snel mogelijk en ten laatste 30 kalenderdagen na de levering door middel van een aangetekend schrijven aan de Onderneming worden gemeld.
8.5 Na de termijn bepaald in 8.3 en 8.4 staat de Onderneming t.a.v. de Klant enkel nog in voor verborgen gebreken die de zaak ongeschikt maken voor het gebruik waartoe het bestemd is, voor zover de goederen inmiddels niet werden verwerkt en voor zover de Onderneming de gebreken kende of behoorde te kennen. De Klant verwittigt de ondernemer in dit geval uiterlijk binnen de 30 kalenderdagen na kennisname van het verborgen gebrek door middel van een aangetekend schrijven met een getailleerde beschrijving van het gebrek. Klachten wegens verborgen gebreken schorten de betalingsverplichting in hoofde van de Klant niet op.
Artikel 9. Bevoegdheids- en rechtskeuzebedingen
9.1 Deze voorwaarden zijn onderworpen aan het Belgische recht.
9.2 Voor elk geschil over de toepassing van deze voorwaarden en de uitvoering van de dienst zijn uitsluitend de rechtbanken van arrondissement Oost-Vlaanderen bevoegd, zonder hierbij afbreuk te doen aan de regels vervat in artikel 624 Gerechtelijk Wetboek.
Artikel 10. Annulering en contractuele wanprestatie
10.1 Annulering van de bestelling is niet mogelijk, tenzij na voorafgaand schriftelijk akkoord.
10.2 Elke wanbetaling brengt de eisbaarheid mee van de openstaande facturen en geeft de Onderneming het recht, na ingebrekestelling, hetzij eventuele toekomstige leveringen op te schorten, hetzij de overeenkomst te ontbinden, onverminderd het recht op schadevergoeding.
10.3 Wanneer één van de partijen haar contractuele verplichtingen niet nakomt, heeft de andere partij het recht om, na ingebrekestelling, hetzij haar verplichtingen op te schorten, hetzij de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, indien op de ingebrekestelling geen of geen nuttig gevolg wordt gegeven binnen de 10 werkdagen en dit onverminderd het recht op schadevergoeding.
Artikel 11. Betalingstermijnen & -modaliteiten
11.1 Behoudens anders overeengekomen, dient het voorschot ten belope van 20% betaald te zijn een week voor de levering van de dienst of het goed met een overschrijving op het nummer BE72 7330 7951 9216, met Payconiq, met iDEAL, met creditcard, met bankcontact, met PayPal, of door betaling in contant.
11.2 Behoudens anders overeengekomen, betaalt de Klant het restbedrag (na betaling van voorschot)/totaalbedrag uiterlijk op de vervaldag van de factuur met een overschrijving op het nummer BE72 7330 7951 9216, met Payconiq, met iDEAL, met creditcard, met bankcontact, met PayPal, of door betaling in contant.
Artikel 12. Schadevergoedingen en nalatigheidsintresten (moratoire intresten)[2]
12.1 Bij niet-betaling van (een gedeelte van) de factuur door een Klant-Onderneming zal een verhoging van het factuurbedrag aangerekend worden met een nalatigheidsinterest van …% per jaar en een forfaitaire schadevergoeding van 10% met een minimum van bedrag euro.
12.2 Bij niet-betaling van (een gedeelte van) de factuur door een Klant-Consument zal een verhoging van het factuurbedrag aangerekend worden met een nalatigheidsinterest conform artikel XIX.4, 1° Wetboek economisch recht en een forfaitaire schadevergoeding met een minimum van twintig (20) euro conform artikel XIX.4, 2° Wetboek economisch recht.
12.3 Deze interesten en dit schadebeding zijn van rechtswege en zonder ingebrekestelling verschuldigd vanaf de vervaldag van de factuur ten aanzien van een Klant-Onderneming. Ingeval van niet-betaling van de factuur binnen de vooropgestelde betalingstermijn door de Klant-Onderneming wordt een aanmaningsprocedure opgestart. Wanneer de aanmaning verstuurd wordt door de gerechtsdeurwaarder zal deze toepassing maken van het tarief burgerlijke en handelszaken KB 30.11.1976. Dit tarief zal worden gehanteerd voor de eventuele minnelijke fase zoals, maar niet beperkt tot: aanmaning, inlichting, dossierrecht, -kwijtings- en inningsrecht en voor de eventuele gerechtelijke fase. Alle hierdoor veroorzaakte kosten vallen ten laste van de Klant-Onderneming.
12.4 Deze interesten en dit schadebeding zijn ten aanzien van de Klant-Consument verschuldigd vanaf de vijftiende dag na verzending van een eerste herinnering die kosteloos zal zijn. Eventuele invorderings- en uitvoeringskosten die optreden na deze eerste herinnering, zijn ten laste van de in gebreke gebleven Klant-Consument.
Artikel 13. Privacy
13.1 De Onderneming houdt volgende persoonsgegevens bij: naam- en voornaam, adres, telefoonnummer en e-mail. Deze gegeven zijn opgenomen in het dataregister en in de boekhouding en worden na tien jaar verwijderd.
13.2 Bovenstaande gegevens (13.1) worden als vertrouwelijk beschouwd. Ze worden uitsluitend bewaard en verwerkt in het kader van de relatie tussen de Klant en de Onderneming. De gegevens kunnen worden doorgegeven aan partners die helpen bij de verwerking van de transactie met de Klant en partners die in het kader van de wettelijke verplichtingen tussenkomen.
13.3 Bovenstaande gegevens (13.1) worden niet doorverkocht of doorgegeven aan derden zonder de voorafgaande goedkeuring van de Klant.
13.4 De Klant kan steeds kennisnemen van de persoonsgegevens waarover de Onderneming beschikt. De Klant kan ten alle tijden vragen om deze gegevens te wijzigen of te verwijderen in zoverre dit mogelijk is rekening houdend met de wettelijke verplichtingen van bewaring van gegevens.
[1] Een Klant-Consument dient expliciet met dit beding in te stemmen.
[2] Alternatieve formulering:
12.1 Bij niet-betaling van (een gedeelte van) de factuur door een Klant-Onderneming zal een verhoging van het factuurbedrag aangerekend worden met een nalatigheidsinterest conform de Wet van 2 augustus 2002 betreffende de betalingsachterstand bij handelstransacties en een forfaitaire schadevergoeding van 10% met een minimum van 175 euro.
Deze website maakt gebruik van cookies. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, accepteert u ons gebruik van cookies.